کد خبر: 1061
ف
ابعاد مختلف خطرناک ترین توطئه صهیونیست ها علیه مسجد الاقصی
دور جدید حملات صهیونیست ها علیه مسجد الاقصی بسیار گسترده تر از ادوار قبل است. چرا که این بار اهداف متنوع و خطرناکتری در ورای این حملات قرار دارد.

رژیم صهیونیستی بار دیگر حملات خود را علیه شهر قدس و مسجد الاقصی از سرگرفته است. در حالی که نمازگزاران فلسطینی در این مکان مقدس در حال عبادت هستند، بیش از یک هفته است که آماج حملات اسرائیل قرار گرفته اند و ده ها تن از آن ها تاکنون  زخمی و شمار زیادی نیز دستگیر شده اند. این جنایات صهیونیست ها در حالی است که حاکمان عربی تنها نظاره گر ماجرا هستند و هیچ اقدامی در این مورد انجام نمی دهند.

مسجد الاقصی هم برای مسلمانان و هم برای یهودیان مقدس است، اما برای جلوگیری از ایجاد تنش، یهودیان حق عبادت در این مکان مقدس را ندارند و نمی توانند از نمادها و نشانه های خود نیز در این مکان استفاده کنند،اما صهیونیست ها هر سال به بهانه های مختلف به دنبال ورود به این مکان مقدس و هتک حرمت آن هستند.  امسال نیز با شروع سال جدید عبری، نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی حمله کردند و با مسلمانان درگیر شدند. در همین حال، فلسطینیان در پی اقدام نظامیان صهیونیست به بستن درهای مسجدالاقصی در شهر اشغالی قدس و حمله به نمازگزاران در برابر درهای مسجدالاقصی تجمع کردند. عزام التمیمی، مدیر اوقاف شهر قدس اعلام کرد پلیس اسرائیل به نگهبانان مسجدالاقصی دستور داد این مسجد را تخلیه کند. این اولین اقدام پلیس اسرائیل از زمان اشغال قدس در سال 1967 بوده است.

 درگیری های اخیر، همزمان با آغاز سال جدیدی یهودی و درخواست راستگرایان اسرائیلی برای نمازگزاردن در مسجدی که بقایای هیکل توصیف می شود، است. گروه های مختلف تندرو یهودی خواهان برپایی نماز خارج از صحن مسجد هستند و بر این باورند در این منطقه بقایای هیکل که برای آنان مقدس است، وجود دارد. ورود تندروهای یهودی به مسجدالاقصی پس از اقدام کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در سال 2003 مبنی بر حق قانونی یهودیان در ورود به منطقه هیکل و نماز در آن افزایش یافته است. این گونه اقدامات اسرائیلی ها در ضدیت با تصمیمات کابینه های سابق این رژیم از زمان اشغال قدس در سال 1967 است. اقدام رژیم اشغالگر به بستن مسجدالاقصی به بهانه سال نو عبری توهین آشکار به مقدسات مسلمانان است. این حملات که گفته می شود پس از آتش سوزی سال 1348 در مسجد الاقصی شدیدترین حملات می باشد موجی از اعتراض ها و تظاهرات را در فلسطین به راه انداخته است. بسیاری از کارشناسان صهیونیستی با نگرانی نسبت به این مسئله حتی از شروع انتفاضه سوم سخن گفته اند. در این مطلب سعی می شود با نگاهی به اهداف صهیونیست ها از حملات جدید به مسجد الاقصی، تبعات آن برای اسرائیل بررسی شود.

 دور جدید حملات صهیونیست ها علیه مسجد الاقصی بسیار گسترده تر از ادوار قبل است. چرا که این بار اهداف متنوع و خطرناکتری در ورای این حملات قرار دارد. صهیونیست ها با هوشمندی تمام برهه کنونی را برای این حملات انتخاب کرده اند، چرا که در حال حاضر افکار عمومی مسلمانان سرگرم تروریست ها در منطقه است و هر یک از کشورهای عربی که روزی سردمدار حمایت از فلسطین بود، اکنون با مشکلات داخلی دست و پنجه نرم می کند. بنابراین صهیونیست ها در حالی که رسانه ها و افکار عمومی جهان اسلام درگیر موضوع تروریست های داعش و جبهه النصره و دیگر گروه ها است از سکوت خبری در مورد فلسطین استفاده کرده و حملات جدیدی را علیه مسجد الاقصی شروع کرده اند.

یکی از اهداف صهیونیست ها از حملات جدید تغییر ساختار حقوقی و اداری مسجدالاقصی، تلاش برای یهودی‌سازی، اجرای تقسیمات زمانی و مکانی و اجازه برگزاری مراسم مذهبی یهودیان در این مسجد اعلام شده است. صهیونیست ها سال ها است که به دنبال اجرای طرح تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی و محدود نمودن حضور مسلمانان در این مکان مقدس هستند. این اقدام و طرح صهیونیست ها پیش از این در مورد  حرم شریف ابراهیمی در الخلیل در جنوب کرانه باختری اجرا شده است.

مسجد الاقصی در شرایط کنونی با خطرناکترین توطئه مواجه است، چرا که هدف اشغالگران آن است که فلسطینی ها را در برابر عمل انجام شده، یعنی تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی قرار دهند. هدف از تقسیم بندی زمانی آن است که اوقات ویژه ای برای نیایش یهودیان در نظر گرفته شود که طی آن ورود مسلمانان به مسجدالاقصی ممنوع باشد. این زمان از هفت و نیم صبح تا یازده در نظر گرفته شده است. هدف از تقسیم بندی مکانی نیز آن است که این رژیم بر بخش هایی از مسجد الاقصی برای ساخت کنیسه و اختصاص مکانی دائم برای نیایش یهودیان دست پیدا کند. این طرح که به تازگی در کابینه رژیم صهیونیستی مطرح شده است و اجرای آن طی چند روز گذشته آغاز شده است، اشغال کامل مسجدالاقصی و ساخت معبد هیکل را نهایت هدف خود می‌داند.

برخی اسناد نشان می دهند صهیونیست ها با تونل هایی که در زیر مسجد الاقصی حفر کرده اند، امنیت این مکان را با تهدیداتی مواجه کرده اند و ممکن است این مکان مقدس تخریب شود. به باور یهودیان احداث مجدد معبد سلیمان در این مکان یکی از شروط ظهور منجی است. بنابراین صهیونیست ها با بهانه قراردادن این موضوع هر سال تغییراتی در مسجد الاقصی انجام می دهند و در شرایط کنونی طرح تقسیم زمانی و مکانی که خطرناک ترین طرح در این مورد است را به اجرا گذاشته اند. شدت حملات دور جدید باعث شده است که مردم فلسطین خود را در آستانه قیامی دیگر علیه اسرائیل ببینند. اما این قیام زمینه ها و مقدماتی لازم دارد که شاید بتوان مهم ترین آن را اتحاد گروه های داخلی فلسطین و اتحاد مسلمانان کشورهای دیگر در مورد موضوع فلسطین دانست.

نتیجه

به نظر می رسد در شرایط کنونی زمینه برای شروع انتفاضه سوم در فلسطین بیش از هر زمان دیگری مهیا شده است. شیخ «رائد صلاح»، رئیس جنبش اسلامی در اراضی اشغالی سال 1948، در این مورد هشدار داد، در صورت استمرار تجاوزات رژیم صهیونیستی، انتفاضه سوم فلسطینیان در کرانه باختری و قدس آغاز خواهد شد و ما از اردن می‌خواهیم به عنوان قیم مسجد الاقصی، اقداماتی جسورانه‌تر از محکومیت و تقبیح، اتخاذ نماید.

وی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی در حال اجرای طرح تقسیم بندی زمانی و مکانی مسجد الاقصی بر اساس طرح‌های از پیش تعیین شده است. همزمان با این موضع‌گیری‌ها، اعتراض‌های خیابانی در سراسر فلسطین نیز با جدیت ادامه دارد و حملات رژیم صهیونیستی به معترضان آن را متوقف نکرده است. از سوی دیگر برخی محافل صهیونیستی نیز نسبت به وقوع انتفاضه سوم و بروز جنگ دینی در خاورمیانه در صورت ادامه ناآرامی‌ها در مسجد الاقصی هشدار دادند. به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، این محافل صهیونیستی می‌گویند بیم آن وجود دارد که طرح‌های اسرائیل باعث انتفاضه سوم و جنگ دینی در خاورمیانه شود.

صهیونیست ها از یکشنبه گذشته فاز جدیدی از نقشه خود برای تصاحب کامل مسجد الاقصی را آغاز کرده اند. آن ها به دنبال این هستند که با محدود کردن حضور فلسطینیان در این مکان مقدس به تدریج زمینه حذف حضور مسلمانان در مسجد الاقصی را فراهم کنند. شاید نتوان دیگر از دولت ها و پادشاهی های وابسته عرب انتظار همراهی در مسئله فلسطین را داشت، اما ملت ها هموار حامی مردم مظلوم فلسطین بوده اند و می توانند جدای از دولت هایشان در کنار مردم فلسطین بایستند.

شاید در پایان ذکر یک نکته تاریخی موضع کشورهای عربی نسبت به مسئله فلسطین را بهتر نشان دهد:  مایکل دنیس دو هان یک مسیحی صهیونیست استرالیایی الاصل در سال 1979 سه سال بعد از جنگ اول اعراب و رژیم صهیونیستی که اعراب در آن شکست خوردند ، به مسجد الاقصی حمله کرد و این مکان شریف را به آتش کشید که منجر به خسارات فراوانی به این مسجد شد و متاسفانه آثار باستانی فراوانی در مسجد همچون بقایای منبر صلاح الدین و کتیبه های قرآنی و فرش های نفیس طعمه آتش شد. در آن زمان گلدامایر، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی گفت که آن شب واقعه من تا صبح خوابم نبرد و تصور می کردم که اعراب و مسلمانان کار ما را یک سره می کنند، اما دیدیم که به جز چند بیانیه و اعتراضات پراکنده و مختصری اتفاقی نیفتاد و متوجه شدم تصورات ما کاملا اشتباه است و مسلمانان نسبت به این مسئله حساسیتی ندارند....

اکنون وقت آن است که ملت های مسلمان در کنار یکدیگر قرار بگیرند و نگذارند مسئله فلسطین به بوته فراموشی سپرده شود.

نویسنده : یوسف شفیعی


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.

جریان صدر چگونه جریانی است؟

ابعاد تشکیل اتاق عملیاتی در کرانه ی باختری

اسرائیل دنبال جنگ یا تخلیه فشار

چالش های پیش روی وزارت خارجه ی دولت سیزدهم در منطقه غرب آسیا

یمنی ها و عملیات های آفندی

عراق نا امن با امنیتی ترین نخست وزیر

کپی بایدن از سیاست ترامپ

انسداد در لبنان، بحران در عراق

اردوغان و خواب مجدد برای شمال سوریه و عراق

ابعاد سفر مخفیانه ی پوتین به سوریه چه بود

پاسخ ایران به یک ترور چگونه است؟

آیا داعش در افغانستان زنده می ماند؟

عملیات تروریستی دانشگاه کابل کار کیست؟

ترامپ و انتخابات؛ کارزار فشار حداکثری یا چانه زنی منطقه ای

کریمی: کار فرهنگی یک تخصص است

آیا صهیونیست ها ایران را محاصره می کنند؟

اسد و چرایی انتخاب کابینه ی جدید

ماجرای لبنان، انفجار با تبعات بسیار زیاد

سازوکار عملیاتی جدید داعش

الکاظمی و موج جدید دستگیری های داعش

ماجرای یک نخست وزیر

سهم مدعیان قدرت در آینده دولت افغانستان

آینده یمن؛ از میدان مقاومت تا میز مذاکره!

پس از خروج آمریکا

سناریوهای آمریکا در عراق چیست؟

آیا اردوغان معادلات شمال سوریه را برد؟

فراتحلیلی بر سه سخنرانی اخیر دبیرکل حزب الله لبنان

آیا کشتی ساعر به خلیج فارس می آید؟

توان بازدارندگی ایران در برابر ائتلاف آمریکا چیست؟

بازی جدید امارات در خلیج فارس و دریای عمان

بازی جدید واشنگتن در بغداد

چالش های پیش روی سنتکام در منطقه

موشک های غزه و هدف های کور تل آویو

ناآرامی الجزایر و چند نکته مهم

چالش های انقلاب در بحرین

چالش های پیش روی منطقه در نگاه محور مقاومت

تغییرات در کابینه عربستان برای فرار از شکست خاشقجی

سفیر دبیر شورای امنیت به افغانستان؛ چند نکته مهم

تغییر ساختار دستگاه اطلاعاتی عربستان

روی آوردن آمریکا به جنگ شناختی

پیامدهای حضور مثلث جنگ طلب‌ها در کابینه ترامپ

تشکیل اتحادیه دریای سرخ، فرار از تنگای ژئوپلتیک

تنش در انتخابات پارلمان افغانستان

پاکستان، بازیگر جدید یمن

افزایش تنش میان ترکیه و آمریکا در سوریه

آیا اردن اولین کشور عربی است که به سمت سوریه می رود

شکایت از ولیعهد ابو ظبی در فرانسه

ابی زید، سفیر جدید آمریکا در عربستان

سفر مهم معاون وزیر خارجه آمریکا به پاکستان

تنش در کابینه تونس

چرخش سودان به سمت ترکیه

سد مقابله با داعش در افغانستان شکست؟

ضرورت استفاده از ظرفیت اجلاسیه دی 8

استعفای مقامات سازمان ملل در امور سوریه

فرآیند رو به رشد دموکراسی در انتخابات اخیر عراق

خط تماس، بازی جدید آمریکایی ها با ایران

افزایش عملیات نظامی آمریکا در افغانستان

سه گزینه جدی ریاست جمهوری عراق

تحویل سامانه دفاعی اس 300 به سوریه

حضور مقام بلند پایه ناتو به عنوان نماینده سازمان ملل در عراق

دوحه در برابر یک تصمیم سخت

افغانستان نا امن تر

روی آوردن دولت ترکیه به شرق

باز بودن دست دولت سوریه در برخورد با گروه های تروریستی

آشتی ملی با فرمان قاهره

سفر وزیر خارجه عمان به اسرائیل

دستاوردهای سفر سردار سرلشگر باقری به پاکستان

چند نکته مهم پیرامون شهادت رئیس جمهوری یمن

عربستان و سناریوی ضد ایرانی در عراق

پایان اشغالگری دائم بر جولان

مهره چینی اردوغان

شمال ایران، تهدید جدید برای تهران

آذربایجان مقصد اولین سفر اردوغان

تنش میان دوستوم و اشرف غنی

درگیری واشنگتن - دمشق

مذاکرات میان کابل - اسلام آباد برای صلح در افغانستان

سفر نخست وزیر اسرائیل به پایتخت یک کشور عربی

آینده سوریه در نشست ژنو

ماندن یا نماندن اردوغان

تکذیب خروج ایران از سوریه توسط مقامات سوری